Rubrieken

* Artiestenberen 

* Cherished Teddies

* Geschiedenis

* Fabrikanten

  - Bing

  - Chad Valley

  - Chiltern

  - Dean

  - Farnell

  - Gund

  - Hermann

  - Ideal Beren

  - Joy-Toy Beren

  - Knickerbocker

  - Merrythought

  - North Ameican

  - Schuco Bears

  - Steiff

  - Lijst fabrikanten

* Info echte beren

* Liedjes

* Links

Beroemde beren

* Baloe de Beer

* Bolke de Beer

* Bruintje Beer

* Paddington

* Winnie de Poeh

* Yogi Beer

  aparte website van teddyberen.eu

Cherished Teddies

hillmanteddyCherished Teddies is een serie met de hand beschilderde verzamelberen uit polystyreen van de hand van de Amerikaanse Priscille Hillman. De eerste beeldjes verschenen in 1993.  In de loop van de tijd zijn er vele honderden beren verschenen, vaak gekoppeld aan bijzondere gebeurtenissen in een leven of hobby's.

De vervaardiging van Cherished Teddies

Voordat de beeldjes een thuis vinden bij verzamelaars, begint het verhaal van elke beer in de gedachten van Priscilla Hillman. Priscilla neemt ruim de tijd voor het ontwerpen van de teddyberen met een eigen persoonlijkheid. Priscilla's tekening gaat vervolgens naar de beeldhouwers, die op basis van de kleurspecificaties, de aangegeven afmetingen en andere gedetailleerde instructies van Priscilla een
2002-14.jpg
3-dimensionale klei-vorm van de nieuwe Cherished Teddy vervaardigen. Deze kleivorm wordt vervolgens gebakken waarna hiervan een moeder-vorm wordt gemaakt. Deze wordt opnieuw gebakken en met uiterste voorzichtigheid opgeborgen. Het is namelijk deze vorm die wordt gebruikt voor de vervaardiging van alle teddyberen van dit ontwerp.

Voor de vervaardiging van de teddies wordt de rubberen vorm gevuld met vloeibaar polystyreen materiaal. Wanneer dit bij kamertemperatuur is gedroogd ontstaat een witte teddy. Deze wordt vervolgens grondig schoongemaakt, gezandstraald en nagekeken als voorbereiding voor het aanbrengen van de kleuren.

Het schilderen van een cherished teddy gebeurt door niet minder dan acht kunstenaars, die soms met meerdere kwastjes gelijktijdig met de hand de teddy verven en hem tot leven brengen. Doordat zo veel kunstenaars de beren schilderen komen variaties in de kleuren regelmatig voor. Hierdoor wordt elke beer een bijzonder kunstwerk.

Maak uw keuze hieronder:

* Cherished Teddies Foto gallerij
* Cherished Teddies Stempels
* Cherished Teddie Stad

Geschiedenis

Voor de start gaan we ongeveer 100 jaar terug in de tijd. In 1892 besloot Wilson T. Beary een andere invulling aan zijn leven te geven. Hij was het beu om in een drukke stad te leven en ging op zoek naar een betere en rustigere plaats voor zichzelf en zijn familie. Na drie jaren vond hij waar hij naar op zoek was: een plaats met een geweldig uitzicht aan de voet van een berg en bij een lieflijke rivier. Een plaats die uitermate geschikt was voor de vestiging van een nieuwe beren-stad. Zo werd de droom van Wilson T. Beary werkelijkheid. In 1895 werd "Cherished Teddies Town" gesticht. En nu, 100 jaar later is het de mooiste stad op de aarde, waar iedereen berentrots op is.

 

 

Deze website is een project van Wim Coumans